Kalendarium

Kalendarium

Författarbesök med Minoo Shams


28 oktober kl 15.00 på Kulturhuset Fanfaren, Farsta


Barnboksförfattaren Minoo Shams berättar om sin debutbok och läser högt ur den.


Evenemanget är tvåspråkigt på svenska och persiska.


Om Minoo Shams:
Minoo Shams arbetar till vardags som lågstadielärare i södra Stockholm. Hennes egna erfarenheter av att vara på flykt, av att komma till ett land där man egentligen inte vill vara, och där det talas ett helt annat språk, har hon i många år använt för att ge sina elever en förståelse för andra människor.

Kom till Kulturhuset Fanfaren och hör författaren Minoo Shams högläsa ur sin debutbok ”Maryam och mormorsmålet”.  Hon kommer att läsa på persiska och svenska och även berätta om hur den kom till.
I slutet av programmet är ni välkomna att ställa frågor.

Passar barn och unga 6-9 år.

Obs, begränsat antal platser. Föranmälan krävs på biblioteket.se eller telefon 08-508 30 900.
 

Om boken:
Maryam och hennes familj har lämnat ett krigshärjat Iran bakom sig för att börja om i Sverige. Första dagen i skolan träffar Maryam Ida som verkar snäll och vill leka. Men Maryam pratar inte ett ord svenska, och Ida pratar inte heller persiska. Tur att man kan leka och skratta på samma språk!
En viktig person som Maryam lämnat kvar i Iran är hennes mormor. En mormor som lärde Maryam att läsa och att älska berättelsernas kraft.

Minoo Shams debut ”Maryam och mormorsmålet” är första delen om Maryam, en viljestark tjej skildrad med humor och värme. Det är en bok om vänskap, svek, saknad, och om att komma som åttaåring till ett nytt land där det talas ett språk man inte förstår. Illustrerad av Katarina Strömgård.


Välkomna på denna höstlovsaktivitet som arrangeras i samarbete mellan Hambaazi, stadsbiblioteket i Farsta och Bonnier Carlsen förlag. Föranmälan är obligatorisk och görs via bibliotekets hemsida.


- Stanna hemma om du känner dig sjuk
- Håll avstånd
- Tvätta händerna noggrant

Med anledning av den speciella tid som är har vi för närvarande ingen ordinarie gruppverksamhet. Biblioteken har fortsatt restriktioner vid sammankomster och sång & saga är enligt vår bedömning inte genomförbart med 2 meters avstånd, eftersom små barn inte kan förväntas följa sådana regler. 


Vi följer myndigheternas rekommendationer och så snart det blir möjligt kommer vi att ta upp Sång & Saga igen.