Material

Material


Nyhet!

Barnbok på persiska med latinska bokstäver


Daryá va Donyá är två systrar som av misstag hamnar i sagornas värld där de tappar bort varandra. Storasyster Daryá möter bl a en drake, en enhörning och en häxa medan hon försöker hitta Donyá och vägen tillbaka hem.


Det här är en fantasifull berättelse för barn 3-6 år, skriven på persiska med latinska bokstäver. 


Författare: Baharan Kazemi

Illustratör: Parinaz Goodarzian

Layout: Arash Mokhtari

Förlag: Bellinova 


Boken finns att beställa på bokus och adlibris samt i butik på Ferdosi/Internationella bokhandeln på Karlavägen 4 i Stockholm. 


Ni kan även följa boken på instagramkontot "daryaodonya". 

Hambaazis musikproduktion


Ganska snart när vi började med Haambaazi märkte vi att det saknas bra barnmusik lättillgängligt online. Så vi startade vår egen musikproduktion. 


Vissa av låtarna nedan är inspelade med barn, andra med sångerskor som har ställt upp med sin tid och kunskap för att stötta Hambaazi. Fler låtar finns på vår Youtubekanal och ännu fler är på gång under hösten 2019. 


Alla inblandade, från producent till animatörer och musiker, har arbetat ideellt. Vi vill därför rikta ett stort tack till Aida Khorsandi, Lili Parispour, Shirin Advani, Behrooz Parham, Mehran Iranloo, Hamid Norouzian och Baharan Kazemi. 

Sånghäfte med svenska barnvisor på persiska

 

Häftet har tagits fram av föreningen Hambaazi, med tillstånd från upphovsmakare där det har varit aktuellt. 


Sprid gärna materialet, anordna egna sångstunder på er ort, skicka länken till vänner utanför Sverige, spela in era sjungande barn etc. Vi blir bara glada om sångerna kommer till användning och underlättar för era barn i deras språkinlärning. 


Om ni använder materialet i formella sammanhang uppskattar vi att ni nämner att ni har fått det från Hambaazi.